La R i la S es troben

Per amables casualitats que el destí amaga, dimecres de la setmana passada un membre de l’IER assistí a una magnífica vetllada poètica a l’Horiginal, de Barcelona. Aquesta vetllada celebrava la tasca de l’editorial balear ADIA, sota la direcció del poeta Pau Vadell. Entre un nodrit grup de poetes i poetastres, mallorquins que apareixien de sota les pedres, músics, intel·lectuals, amics de la barra fixa i provincians ponentins, hi havia també els responsables del Centre Quim Soler.
socio

Quim Soler fou la lletra S d’Ofèlia Dracs. La S que coincidia amb la R de Carles Reig. Podem dir que d’aquesta fornada d’escriptors, sens dubte Reig i Soler foren els mavericks, els dos personatges que anaren per lliure d’una forma preeminent.

El nostre company de l’IER va gaudir de l’oportunitat de conèixer les persones que han dut a terme una tasca admirable tirant endavant el Centre Quim Soler de la literatura i el vi. Aquest centre du a terme una interessant trobada d’escriptors Priorat en persona a la població del Molar, on radica l’esmentada entitat.

Entre glops de l’excel·lent vi del Priorat i torrades amb oli de Siurana, varem intercanviar impressions sobre la peculiaritat dels dos personatges. I, per què no dir-ho? Als membres de l’Institut d’Estudis Reigians els va sobrevenir una sana enveja en veure quina idea collonuda han tingut els amics de Quim Soler a l’hora de reivindicar la seva figura.


IMGQueda pendent una visita per conèixer en profunditat el Centre Quim Soler, al Molar. Sens dubte, un estímul a l’hora de retre un homenatge imaginatiu al nostre referent Carles Reig.

Per saber-ne més aneu a http://www.centrequimsoler.cat

Deixa un comentari