Reig fractal

Si hom agafa el plec de blocs que, d’una manera o altra, relacionem amb en Reig i els analitza amb cura arriba a conclusions interessants. La primera publicació que trobem és d’octubre de 2003 quan s’inicien 4 quaderns:Qlar Qrim Qatalàon em pruu l’urpa ducquatre coloms de vorera i cop de colze al costellam. La darrera de març de 2013 a el pare carabasser diu : siguem comprensibles, eh?  En els darrers dotze  mesos trobem publicacions repartides fins en 11 blocs diferents.

En el marc d’aquests pràcticament 10 anys de publicacions 3466 articles es distribueixen en 46 blocs diferents.

Xifres espatarrants que ens plategen un seguit de preguntes. Com s’organitza aquesta feina? Com es planifica i segons quins criteris s’elabora i endreça? Descobrir aquestes respostes ens proporcionarien claus centrals per explicar quin és el procés creatiu que el mena.

Es constaten certs criteri que serveixen per a discriminar diferents continguts en funció de diferents blocs i de la mà d’això diferents personalitats darrera de cada una de les signatures. Veiem que els blocs principals, Qlar Qrim Qatalà i Quatre coloms de vorera s’inicien  a l’octubre del 2003 i es mantenen actius fins a l’actualitat. Res fa pensar en que els blocs es plantegessin com a obres tancades amb una organització interna predefinida, si més no aquests principals. No és extrapolable aquí, per tant, pensar en una metodologia equivalent a traslladar a la xarxa cap forma literària convencional sigui novel·la o poemari. Ens trobem amb uns texts pròpiament concebuts per anar-se apilant i desenvolupant. Gairebé es podria parlar de literatura fractal. Línies de texts i autors que es divideixen i multipliquen en diferents direccions. Tant difícils de copsar com de definir. Fascinant.

Alviló Estcrú

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: