Reig a “Història de la Literatura Catalana”

Trobem només dues referències a Carles Reig a Història de la Literatura Catalana, de Riquer/Comas/Molas. L’article d’Enric Bou “La literatura actual” ens el vincula, d’una banda, amb Carles H. Mor, Quim Monzó, Ferran Cremades i Biel Mesquida, assenyalant que Contraataquen és una de les obres que marquen la renovació de la narrativa i enceta la recerca de nous llenguatges. Curiosament, però, Reig no constà en cap de les dues antologies bàsiques dels nous narradors dels anys 70, que incloïen els autors citats, a més d’altres que formaven part  del col·lectiu originari Ofèlia Dracs.

La segona menció que es fa de Carles Reig és en l’àmbit teatral, quan s’esmenta la importància dels premis de teatre a l’hora de donar a conèixer nous autors. Hi apareix Reig en tant es cita el premi Ciutat de Granollers, juntament amb altres dramaturgs que sorgiren en aquella dècada, com Benet i Jornet, o Jaume Melendres. L’autor de l’article fa referència a un llibre d’entrevistes on, sembla ser, n’hi ha una amb Reig. El llibre és:

– BARTOMEUS, Antoni, Els autors del teatre català: testimoni d’una marginació, Ed. Curial, Barcelona, 1976.

L’IER, es disposa  buscar aquest llibre esperançat en trobar una entrevista amb Carles Reig.

Així mateix, l’IER desitjaria trobar Carles Reig, viatjar fins a Washington potser, escoltar-lo, parlar-hi, saber-ne més.

El capità

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: