Cross

Imatge

 

Ens preguntem per aquesta cursa reigiana, aquest brollador creatiu, fora marges i pistes curosament delimitades. Deia Albanell en un article llunyà, que Reig escrivia com corria: des del mateix moment que es dóna la sortida, surt esperitat i va a per totes sense aturar-se fins que no sent la tensió de la beta cedint a l’ímpetu del pit inflat, vencedor.

I així Reig, i tots els Reigs que en ell conviuen, salta els marges del que s’espera de l’individu, del que s’espera d’una obra, i ho converteix en un totum revolutum en el qual és difícil esbrinar on comença i acaba allò real i allò fictici.

Salta marges, triomfant corredor de cross, triomfant escriptor, que es cansa del triomf mesell, d’anar per casa, i vol òrbites ignotes, traçades des de la força d’una inèrcia pròpia, escollida, lliurement creada, no circumscrita a cap massa que l’atregui necessàriament, sinó, més aviat com l’asteroide destructiu que va i ve per allà on li sembla i sempre sempre amenaça d’acabar amb tot ordre establert.

No, definitivament, Reig no podia fer atletisme, sinó cross.

 

El capità

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: